Pelombong Jadi Jutawan Selepas Terjumpa Batu Permata Tanzanite Terbesar Di Dunia

Seorang pelombong kecil di Tanzania, Saniniu Kuryan Laizer, 52, bergelar jutawan selepas berjaya menemui dua biji batu permata Tanzanite terbesar di negara itu dan kemudian menjualnya kepada pihak kerajaan. Batu permata itu, masing-masing seberat 9.27 kilogram (kg) dan 5.1 kg di utara Bukit Mirerani, sebuah kawasan yang dipagar oleh Presiden John Magufuli pada 2018 bagi... Continue Reading →

Hebat Gadis Sindrom Down Model Untuk Jenama Gucci

Ellie Goldstein, seorang gadis yang mempunyai Down Syndrome berasal daripada Ilford, Essex di England. Gadis berumur 18 tahun ini telah menempa nama di dalam bidang pengiklanan setelah kejayaannya sebagai seorang model.Foto Arkib Wanista Menandatangani kontrak bersama Zebedee Management sejak tiga tahun yang lalu, iaitu sebuah agensi yang hanya mewakili orang kurang upaya telah menjadikan nama Ellie, rebutan antara syarikat-syarikat... Continue Reading →

Resepi Kek Cawan Coklat Brownie Kalau Makan Teringat Ingat

Selalunya, kalau kita makan brownies, ianya dihidangkan dalam saiz yang telah dipotong. Namun begitu, tahukah anda ada cara lebih mudah untuk menyediakan brownies, ianya juga dijamin lebih cepat dan lebih mudah dibawa kemana sahaja. Ianya adalah dengan menjadikannya kek cawan coklat brownies! Kali ini kami bawakan resepi ini khas buat anda semua. Resepi ini lebih... Continue Reading →

Cara Betul Kalau Nak Basuh Langsir Guna Mesin Basuh. Jangan Terus Sumbat, Kena Buat Ini Dulu!

Memandangkan saiznya yang besar, berat dan juga fabrik berbeza maka mencuci langsir kediaman harus ikut cara yang betul. Bukan main masuk saja dalam mesin basuh. Sebaiknya jika mahu membasuh langsir, ikut aturan ini. 1. Periksa label cadangan cucian pada langsir (langsir ready-made) sama ada sesuai untuk basuhan mesin, basuhan tangan atau dry-cleaning. 2. Pastikan semua... Continue Reading →

CCTV Hospital Tunjukkan Rakaman Misteri Wheelchair Bergerak Sendiri! Ditolak & Ditarik

Ahh sudah! Siapa pula yang main tolak tarik kerusi roda ni? Pagi tadi, portal The Sun ada kongsikan satu video di Twitter mereka yang menunjukkan sebuah rakaman CCTV yang merakam sebuah kerusi roda yang diletakkan di tepi tangga telah bergerak dengan sendirinya. Jika ia hanya bergerak ke hadapan sahaja, mungkin kerusi roda tersebut tertolak dengan... Continue Reading →

5 Jenama Sunscreen Terbaik Untuk Lindungi Kulit Dari UV

Apasal cepat betul kulit aku ni jadi gelap, dah tu rasa kering je ni. Stress kalau hari-hari kulit jadi macam ni dengan cuaca panas lagi. Ish! Kulit kamu rasa cepat kering, kusam, dan gelap, lindungi kulit dengan menggunakan produk sunscreen yang paling berkesan dan terbaik sekali di farmasi. Melihat lambakan jenama produk sunscreen di pasaran, membuatkan kamu berasa pening... Continue Reading →

Ketahui Perbezaan Tarikh Luput Barang Guna Sebelum Dengan Baik Sebelum

Sewaktu kita membeli barang, pastinya kita akan melihat tarikh luputnya. Perasan atau tidak, ada sesetengah barang menggunakan Guna Sebelum (Use By) dan ada juga yang menggunakan Baik Sebelum (Best Before). Sebenarnya, ada perbezaan antara dua perkara ini. Ahli kimia bernama Fatimah Salim ini beri penjelasan mengenai dua perkara ini. Ayuh kita baca perkongsiannya. BEZA GUNA... Continue Reading →

Doktor Kata Teh Chamomile Memang Buat Kamu Cepat Mengantuk

Tahukah teh chamomile membuat anda merasa mengantuk dan boleh menjadi cara yang sihat untuk membantu tidur. Sebenarnya, banyak orang memilih untuk minum secawan teh bebas kafein yang hangat dan menenangkan untuk berehat sebelum tidur. Khususnya, minum teh chamomile dapat mewujudkan rasa mengantuk dan dapat membantu anda tidur lebih cepat. Inilah sains di sebalik kesan tidur... Continue Reading →

Tips Pakai Sandal Mules Supaya Nampak Lagi Bergaya

Formal di depan, santai di belakang! Penulis cukup menggemari sandal mules. Bukan sahaja selesa malah ia sangat mudah dipakai dan masih kekal trendy bergaya. Sandal mules terdiri daripada dua jenis yang flat atau tumit tinggi. Bila dah purchase sandal mules, mesti nak tahu tips menggayakannya agar penampilan kelihatan bergaya dan tak nampak merepek. Nah, Wanista kongsikan beberapa... Continue Reading →

Koleksi 10 Resepi Untuk Mula Bisnes Dari Rumah

Sejak zaman teknologi maklumat ini mula menguasai dunia pelbagai jenis resepi boleh kita dapati di internet. Banyak resipi yang dapat dimanfaatkan oleh orang yang pandai mengambil atau mencari peluang. Ada di antara resipi resipi ini benar-benar sedap dan sesuai untuk dijadikan sebagai makanan sejuk beku atau dijadikan jualan. Ini kerana resepi-resepi mendapat permintaan yang tinggi.... Continue Reading →

Website Powered by WordPress.com.

Up ↑